WMS-dag 2016 in het teken van E-commerce

WMS dag 2016 stand

Dit jaar vond alweer de 21e editie van de WMS-dag plaats. Meer dan ooit houden bedrijven zich bezig met e-Fulfilment. Dit jaar is specifiek gekozen voor het onderwerp "Transformeren naar een nieuwe (online) omgeving".

We bedanken Logistiek.nl voor het organiseren van deze editie van de WMS-dag. Afgelopen dinsdag hebben we een groot aantal organisaties gesproken met ieder hun eigen logistieke uitdagingen. Dat het thema dit jaar juist gekozen was, blijkt maar weer uit de vraagstukken die we hebben besproken op onze stand.

Van B2B naar B2C naar Multichannel...en wat komt daarna?

Carel Kral van Triple A Logistics, logistiek dienstverlener gespecialiseerd in kledingdistributie, presenteerde samen met Fred van den Boogaard van WICS een kennissessie over 'de nieuwe logistiek'. Dat dit onderwerp een breed publiek aanspreekt, was te merken aan het aantal inschrijvingen: ruim voor de WMS-dag zat de kennissessie al vol. Na de presentatie over de logistieke stromen bij het bedrijf van Carel Kral die dwars door elkaar heen lopen ("B2B of B2C: een order is een order"), volgde het deel van Fred van den Boogaard over Multichannel en voorraad in de cloud. Voorraad in de cloud betekent dat elk stukje voorraad in de keten benut kan worden door de aansluiting op het WMS. Er is bewust gekozen om voldoende ruimte te laten voor discussie, die naar verwachting ook meteen volgde.

WICS WMS dag kennissessie

“Het alternatief is helemaal geen order”

De discussie die ontstond ging vooral over het "Ja, maar" uit de praktijk: "Ja, maar wat als je leverancier uit China komt en het twee dagen kan duren voor de order vervuld kan worden? Of wat als winkels niet open staan voor Ship from Store?" Bedenk goed wat het alternatief is, geeft Fred van den Boogaard aan: "Het alternatief is dat je helemaal geen order hebt! Transformeren naar een nieuwe (online) omgeving is niet alleen de systemen en manier van werken veranderen, maar ook de manier van denken. Er wordt te weinig gedacht vanuit de klant. Logistiek draait niet meer om de orders die binnenkomen, maar om de klant. Hoe meer voorraadbronnen zijn aangesloten, des te minder wordt er nee verkocht.”

Presentatie

Onderstaand de presentatie van de kennissessie, verzorgd door Carel Kral van Triple A Logistics en Fred van den Boogaard van WICS.

Bent u enthousiast geworden over WICS? Neem contact op en laat ons meedenken over uw logistieke uitdagingen.

Referenties

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Over WICS

WICS Logistics is een Nederlands software bedrijf, dat een totaaloplossing voor het automatiseren van logistieke processen biedt.

Contact

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  + 31 183 507020
 Havenstraat 32
     4251 BC Werkendam
   

Neem contact op

x

Schrijf je nu in voor onze
maandelijkse nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van WICS!

Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze site en we zorgen ervoor dat de persoonlijke informatie die u aan ons doorgeeft vertrouwelijk wordt behandeld.