CustomConcepts implementeert WICS WMS

CustomConcepts, een e-commerce bedrijf dat gespecialiseerd is in gepersonaliseerde printproducten, zal in de komende weken het Warehouse Management Systeem van WICS implementeren. Met de B2C merken GoCustomized en MyPersonalisedCase, combineert het bedrijf de sterke marketingkennis met de in-house printproductie faciliteiten. Onder andere op maat gemaakte smartphone- en tablethoesjes worden besteld, geprint en verzonden in minder dan 15 minuten na bestelling.
Gepubliceerd op

“Grijs en onpersoonlijk”

De wereld van smartphones en tablets is volgens CustomConcepts grijs en onpersoonlijk, waar iedere telefoon bijna identiek is aan zijn voorganger. CustomConcepts gelooft dat zij op een simpele en goedkope manier klanten de optie geven om hun favoriete gadget persoonlijk en uniek te maken. Dit verzorgt CustomConcepts voor meer dan 25 landen wereldwijd. Alle -op dit moment- 20.000 orders per maand worden vanuit Amsterdam wereldwijd binnen maximaal 3 werkdagen geleverd. Het bedrijf levert met haar 25 medewerkers voornamelijk aan consumenten, maar ook de B2B tak wordt steeds groter.

“De hands-on mentaliteit van de medewerkers van WICS, de flexibiliteit en snelle integratie waren voor ons de doorslaggevende redenen.”

Het WMS keuzetraject

Bij de start van de zoektocht naar een WMS werd CustomConcepts getipt door een met WICS bekende automatiseringspartij. Zo werd WICS uitgenodigd voor een kennismaking. Kort daarop volgde een demonstratie op locatie en werd een referentiebezoek bij een klant van WICS gepland om het systeem draaiend te zien.

Astrid Rotsteeg, commercieel manager bij WICS, vertelt dat vanaf het begin de klik gelijk goed was: “Na het eerste bezoek in Amsterdam met consultant Fred van den Boogaard lagen we direct op één lijn met CustomConcepts. De jonge en ambitieuze club had de zaken grotendeels al prima geregeld. Het was dus eenvoudig om te zien aan welke onderdelen WICS kon bijdragen. Hiermee was de overeenkomst snel rond.” CEO / Founder Michiel van de Plassche geeft aan: “De hands-on mentaliteit van de medewerkers van WICS, de flexibiliteit van het systeem en de snelle integratie met ons ordermanagementsysteem waren voor ons de doorslaggevende reden om met hen in zee te gaan.”

Video van het productieproces in het magazijn.

Optimaliseren van logistiek

Door middel van de WICS API kan CustomConcepts het eigen ordersysteem koppelen aan het WICS WMS. Het uitgebreide ordersysteem voldoet in grote mate aan de hoge eisen van het bedrijf, maar mist een aantal logistieke functionaliteiten. Wat Van de Plassche wil bereiken door het WICS WMS te koppelen, is voor hem duidelijk: “De doelstelling door te werken met WICS is het versnellen van het orderpicking, minder picking errors en efficiënter voorraadbeheer.” Daarnaast is replenishment (het aanvullen van bulk- naar picklocaties) een typische standaard WMS-functionaliteit die CustomConcepts zal helpen bij de optimalisatie van de logistiek. Hierdoor wil de Amsterdamse printspecialist nog snellere productietijden realiseren.

Geïnspireerd door dit artikel? Klik hier om contact op te nemen met ons.