Hoe WICS en Indicium het brede logistieke proces van Oegema Transport waarborgen

Oegema Transport, een internationaal transportbedrijf uit Dedemsvaart, ging in 2018 de samenwerking aan met zowel WICS als Indicium. Oegema is één van de vele gezamenlijke klanten waarbij WICS het Warehouse Management Systeem levert, en Indicium de hardware verzorgt. Over die samenwerking vertellen namens Oegema Thijs van Bergeijk (Procescoördinator) en Mike Schluter (Teamleider ICT).

Gepubliceerd op

“Focus op transport, maar uitbreiding naar warehousing”

Fred van den Boogaard is Business Consultant bij WICS en heeft de implementatie verzorgt bij Oegema Transport. Over hoe het bedrijf uit Dedemsvaart bij WICS terechtkwam zegt hij: “Oegema is een grote transporteur en heeft besloten om naast de focus op transport, zich ook op warehousing te gaan richten. Dit gebeurde omdat men aan de vraag wilde voldoen, die vanuit de transportklanten ontstond.” Namens Indicium is Systems Engineer Dennis Wols verantwoordelijk voor o.a. de scanners binnen Oegema Transport en daar werd een innovatieve oplossing toegepast. De transporteur was namelijk de eerste gezamenlijke klant waar Indicium “de WICS scanapplicatie in een modern jasje heeft gestoken”. 

Expertise logistiek toegepast bij Oegema

Een groot voordeel van WICS, zo geeft Thijs van Bergeijk aan, is de expertise van WICS: “WICS heeft bij ons meegekeken en met de expertise van andere klanten gaf WICS aan hoe het WMS bij anderen gebruikt werd.” Hier vult Fred van den Boogaard aan: “Problemen waar Oegema voor het eerst tegenaan loopt, hebben wij al vaker gezien. In een andere context en op een andere manier, maar we kennen het wel. En daar willen we graag helpen.”

Keuze WICS & Indicium

Ten slotte licht Thijs van Bergeijk de keuze voor de software- en hardwareleverancier toe. “Wij hebben een vrij breed en variabel logistiek proces, en binnen WICS en Indicium kunnen we dit allemaal waarborgen. Zij kunnen precies aan onze klanteisen voldoen.”

Wij bedanken Oegema Transport voor hun enthousiaste medewerking aan de video. Meer weten over WICS? Klik hier om contact op te nemen met ons.