Pieter Pot, StroomOpwaarts en WICS

Ook Pieter Pot, “Retail Rookie of the Year”, is gebruik gaan maken van het WMS van WICS.

WICS - Warehouse Management System - Pieter Pot
Gepubliceerd op

Pieter Pot, StroomOpwaarts en WICS

Pieter Pot, “Retail Rookie of the Year”, maakt sinds enkele maanden gebruik van het WMS van WICS. Zij bezorgen boodschappen verpakkingsvrij; in glazen potten die worden gewassen en weer opnieuw worden gebruikt. Niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gemakkelijk.

In januari 2019 zijn Jouri Schoemaker en Martijn Bijmolt begonnen met het leveren van verpakkingsvrije boodschappen op de bakfiets in Rotterdam. Toen de vraag enorm steeg en ook de rest van het land hiervan gebruik wilde maken, zijn zij gaan leveren met PostNL Food. Op dat moment werd er intern gewerkt met een zelf gebouwd systeem om de orders in bij te houden. Een aantal maanden later bleek dat er toch een professioneel Warehouse Management System nodig was om verder op te schalen in hoeveelheid orders en de productie beheersbaar te houden. Hiervoor bood WICS de oplossing met hun WMS in de vorm van een SaaS model (Software as a Service). Door dit model, waarbij het systeem niet wordt aangeschaft, maar wordt ‘geleased’, is er niet gelijk een te grote druk op de cashflow.

Pieter Pot werkt in WICS onder andere met THT, Batchnummers en Track and Trace. Daarnaast is WICS gekoppeld met Shopify en DeliveryMatch.

De toekomst

Inmiddels staan er ruim 15.000 mensen op de wachtlijst bij Pieter Pot en komen daar per week 500+ nieuwe aanmeldingen bij. Om deze mensen allemaal te kunnen leveren wordt er hard gewerkt aan een groter magazijn. Uiteraard staat WICS klaar om mee op te schalen. Dit wordt als één van de grote voordelen gezien van WICS.

Om nog een extra steentje bij te dragen aan de maatschappij werkt Pieter Pot samen met de sociale werkplaats StroomOpwaarts in Schiedam. Hier worden de potten gevuld, ingepakt en schoongemaakt. Door de samenwerking met Verstegen kruiden hebben zij hier al veel ervaring mee. StroomOpwaarts heeft een FSSC22000 certificering voor het vullen van voedselproducten en de werknemers zijn hiervoor getraind. Er werken nu zo’n 1500 mensen. Landelijk in sociale werkplaatsen zijn er 90.000 mensen werkzaam. Er is eigenlijk altijd vraag naar werk.

Het doel is om Pieter Pot in de toekomst ook in de reguliere supermarkt te hebben liggen. Hiermee zullen nog meer doelgroepen het boodschappen doen bij Pieter Pot als zeer gemakkelijk ervaren.

Leuk weetje; de teller van de door Pieter Pot bespaarde verpakkingen is inmiddels de 100.000 gepasseerd!