Topgeschenken kiest voor WICS

Webwinkel Topgeschenken, het moederbedrijf van het bekende Topbloemen, implementeert de komende maanden het Warehouse Management Systeem van WICS. Voor de twee magazijnen in Nieuw-Vennep was het bedrijf op zoek naar een grote efficiëntieslag binnen de logistieke afhandeling. Zo kwam het bedrijf bij WICS uit. Eigenaar Edwin van Arkel licht deze stap toe.

Gepubliceerd op

Van Topbloemen naar Topgeschenken

Topbloemen breidt met Topgeschenken de focus op bloemen uit naar de algehele geschenkenbranche. Topbloemen.nl is marktleider in de online bloemenmarkt. “Met name onze zakelijke klanten gaven aan graag uit één breed assortiment te bestellen en voor bloemen en geschenken bij één partij te bestellen,” verklaarde eigenaar Edwin van Arkel eerder aan Twinkle.

“Het WICS WMS maakt ons bedrijf klaar voor de toekomst.”

Formule Topgeschenken

Binnen het assortiment van Topgeschenken.nl kan de consument kiezen uit onder andere wijn, champagne, bloemen, fruitmanden en taarten. Deze geschenken kunnen klanten eenvoudig laten bezorgen als cadeau, binnen 24 uur en door heel Nederland. Onder de klanten bevinden zich naast consumenten ook een groot aantal bedrijven.

Het WMS-traject

Om binnen de logistieke afhandeling een grote efficiëntieslag te behalen, ging op zoek naar een geschikt WMS. Begin 2016 klopte Topgeschenken bij WICS aan. De afgelopen anderhalf jaar is Business Consultant Fred van den Boogaard een aantal keer in Nieuw-Vennep op locatie geweest: “Er was direct een klik met Edwin. We wisten dat we met de software van WICS veel meerwaarde konden bieden, maar er moesten door Topgeschenken eerst een aantal andere IT-projecten worden afgerond. Ik ben zeer verheugd dat we vorige maand toch officieel akkoord waren.”

“Klaar voor de toekomst”

“Tijdens de demonstratie hebben we de zeer uitgebreide mogelijkheden gezien van het WMS van WICS.” Ook werd er een referentiebezoek georganiseerd bij een WICS klant om het systeem in de praktijk te zien. De “goede en bekende naam” gaf voor Edwin van Arkel uiteindelijk de doorslag om voor WICS te kiezen. De eigenaar van Topgeschenken.nl sluit af met veel vertrouwen in de samenwerking: “Het WICS WMS maakt ons bedrijf klaar voor de toekomst.”

Wij bedanken Edwin van Arkel voor de medewerking aan het artikel. Geïnspireerd door dit artikel? Klik hier om contact op te nemen met ons.