WICS Lightspeed Koppeling

Hier vindt u de installatiehandleiding voor de WICS integratie met Lightspeed.

Wat doet de WICS - Lightspeed integratie?

De koppeling tussen WICS en Lightspeed is een Lightspeed App  en kent 3 functionaliteiten:

  • De orders worden automatisch direct doorgestuurd naar het WICS systeem.
  • De app zorgt ervoor dat de voorraad – iedere nacht – in Lightspeed wordt bijgewerkt met de voorraadstanden in WICS.
  • De orders worden – ieder kwartier – automatisch bijgewerkt met de Track & Trace link uit WICS, wanneer de orders in WICS zijn afgehandeld.

Hieronder volgt in 7 stappen een handleiding voor het installeren van de koppeling.

Van WICS heeft u inloggegevens gekregen voor de Service Layer (API), of direct de benodige API Key en API Secret. In het laatste geval kunt u direct naar stap 3.

WICS | Lightspeed Koppeling | lightspeed afb 1

Navigeer naar Master Data -> Connectors -> open de juiste connector. Noteer de API key en API secret, selecteer het webshoptype, vul het juist webshop id en klik op opslaan.

WICS | Lightspeed Koppeling | Selection 330

Navigeer naar Connectors en klik op “Add Connector”. Vul de benodigde velden in. Kies bij ERP de optie lightspeed. In het tabje “Service Layer” de API key en API secret in. En klik op opslaan.

Open de connector opnieuw. Navigeer naar het tabje Authorize. Vul hier het lightspeed store number in. Deze kan je terug vinden in Lightspeed:WICS | Lightspeed Koppeling | Selection 328

Schaf de WICS WMS App aan in de Lightspeed App Store. Ga daarna in de backend naar Apps en klik op ‘Aangeschafte Apps’. Daar installeert u de WICS WMS App. Klik op volgende.

WICS - Warehouse Management System - Lightspeed

Wanneer er nu een nieuwe order is betaald, gaat deze automatisch naar het WICS systeem. Dit geldt dus voor alle nieuwe orders die ‘Klaar voor verzending’ zijn.

WICS - Warehouse Management System - Lightspeed

Na verwerking van de order in WICS zal de order in lightspeed worden bij gewerkt De order wordt op ‘Afgerond’ gezet. In de orderdetails vindt u de bijbehorende Track & Trace gegevens. Bij oudere versies van WICS zal ieder kwartier worden gekeken of er shipments kunnen worden bijgewerkt in Lightspeed. 

WICS - Warehouse Management System - Lightspeed

De voorraad wordt, nadat u de plugin heeft geactiveerd, automatisch bijgewerkt. Bij oudere versies van WICS wordt de voorraad  2 maal per dag automatisch geüpdate (vanaf het moment van activatie). Let erop dat de ‘Artikelcode’ van Lightspeed overeen komt met het artikelnummer in WICS.

Vragen over de koppeling tussen WICS en Lightspeed? Neem contact op met uw WICS consultant.