WICS lanceert Business Intelligence (BI) Tool

WICS lanceert Business Intelligence (BI) Tool

De afgelopen maanden is er hard ontwikkeld aan de nieuwste WICS Enterprise module, genaamd de Business Intelligence (BI) Tool. Na een succesvolle pilot bij een ervaren klant, gaat WICS vanaf heden de tool verder uitrollen.

WICS - Warehouse Management System - Business intelligence tool
Gepubliceerd op

Vraag vanuit de markt

Vanuit de markt, bij zowel huidige WICS klanten als potentiële klanten, is gemerkt dat er behoefte is aan een visuele weergave van de real-time gegevens in het magazijn. Na een rondvraag bij een klein aantal bestaande klanten, kreeg WICS uiteraard een groot aantal verschillende visies op de tool. Daarop is besloten om een zoveel mogelijk generieke tool te produceren.

Wat is mijn workload?

Hoe veel orders moeten er nog gelopen worden, hoe veel worden er nu uitgevoerd door mijn magazijnmedewerkers? Maar ook: hoe vol staat mijn warehouse en hoe veel vooraankondigingen staan er open? Dit alles vindt u terug in deze webmodule, die zich overigens continu automatisch refresht. Zo kunt u in een oogopslag zien wat de workload is én hoe deze zich ontwikkelt gedurende de dag. Stelt u zich eens voor dat dit op een groot scherm in uw magazijn hangt, om de voortgang te monitoren.

VIDEO: Introductie WICS Business Intelligence (BI) Tool

Diepgaande managementinformatie

Maar ook kunt u dieper ingaan op bepaalde processen: hoe veel orderregels van een bepaalde opdrachtgever (voor logistiek dienstverleners) heb ik vandaag afgehandeld ten opzichte van vorige week? Inzoomen op een opdrachtgever is met een enkele muisklik gebeurd. Zo is de tool ook eenvoudig te gebruiken voor managementinformatie.

De WICS Business Intelligence Tool is één van de vele modules van WICS Enterprise, het Warehouse Management Systeem dat u ondersteunt in het optimaliseren van de logistieke processen. Meer weten? Neem contact op.